Wat is de Zekere Zaak regeling

De overheid wil toepassing van de Wet DBA en het in (vaste) dienst nemen van (schijn)zelfstandigen in de culturele en creatieve sector ondersteunen en heeft hiervoor een stimuleringsbudget vrijgemaakt. Via deze website kunnen organisaties in de sector een aanvraag doen voor een financiële bijdrage om een opdracht aan een zzp’er om te zetten naar werk in dienstverband, en zo de transitie te maken van opdrachtgever naar werkgever. 

De financiële ondersteuning bestaat uit een eenmalige stimuleringsbijdrage van € 1.000,- die wordt uitgekeerd op het moment dat jouw aanvraag is toegekend. Daarnaast is er een tegemoetkoming in de werkgeverslasten van 23% van het brutosalaris (exclusief toeslagen, vakantiegeld en overige loongerelateerde afspraken) voor een periode van maximaal 12 maanden. Deze tegemoetkoming kun je als werkgever achteraf bij ons declareren.

Een aanvraag kan uitsluitend via deze website worden gedaan. Op grond van de spelregels kun je eenvoudig vaststellen of je voor een financiële bijdrage in aanmerking komt. Kort samengevat kun je een aanvraag doen als jouw organisatie:

  • de culturele of creatieve sector opereert, met een KvK inschrijving op basis van één van deze SBI-codes.
  • na 1 juli 2022 een arbeidsovereenkomst is aangegaan voor minimaal 3 maanden met een persoon die in het afgelopen jaar als zzp’er werd ingehuurd.

Lees voordat je een aanvraag doet eerst zorgvuldig de spelregels na. Zorg ook dat je de ondertekende arbeidsovereenkomst digitaal beschikbaar hebt en de KvK-nummer van jouw organisatie (de werkgever) bij de hand hebt. We hebben ook het KvK-nummer nodig van de zzp’er die nu in dienst werkt.